Ansöka till skolan

Du söker plats på skolan genom att fylla i formuläret som du hittar här på hemsidan.

Barnet ställs i kö från det datum ansökan skickas in. Vi skickar en bekräftelse till er på att vi har tagit emot er ansökan.

Skolval

I november/december, året innan skolstart, skickas platserbjudanden och skolvalsblankett ut. Den erbjudna platsen bekräftas genom att skolvalsblanketten lämnas in till skolans expedition. Reservkön erbjuds plats enligt turordning i kön, vilket görs löpande efter att platser blir tillgängliga under hela skolvalsprocessen.

Skolan har syskonförtur i samband med förskoleklassvalet. Syskonförturen gäller om ett äldre syskon går på Karlavagnen.

Öppet hus

En lördag i november har vi Öppet hus på skolan. Öppet hus är ett tillfälle att se verksamheten igång, träffa andra föräldrar och barn samt träffa skolans personal.

Läs mer om Öppet hus.

I år kommer Öppet hus att se lite annorlunda ut pga den pågående pandemin. Information kommer att skickas ut till de som köar till nästa års förskoleklass.

Välkomna att kontakta oss om ni har funderingar gällande skolval och elevkö.

E-post: carina@friskolankarlavagnen.se

Skolval till år 4

Inför skolvalet till år 4 finns följande skolalternativ i Strängnäs:

• Europaskolan Rogge (fristående skola) 4-9 skola i Ulfhäll/Benningeområdet.
  • Friskolan Asken (fristående skola) 4-9 skola på Tosterö/Sundby Park. Förtur för Karlavagnens elever då båda skolorna har portfolio som verksamhetsliknande inriktning. Separata skolor och kösystem, så ansökan skickas till båda skolorna.
  • Karinslundsskolan (kommunal skola) F-6 skola på Tosterö/Sundby Park
  • Paulinska skolan (kommunal skola) 4-9 skola i centrala Strängnäs.
  • Strängnäs Montessoriskola (fristående skola) F-9 skola på Tosterö/Sundby Park.